Inloggen - Registreer  

Hoogleraar Huisartsgeneeskunde / Afdelingshoofd Publ...

LUMC - Leiden
Wat ga je doen? De Afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde van het LUMC, gevestigd in het LUMC in Leiden en in de Health Campus Den Haag, zoekt vanwege het naderende emeritaat van de huidige functionaris een
- Volledige vacature bekijken
Helaas bent u niet ingelogd, login en probeer het opnieuw.     Terug

Terug

Hoogleraar/Afdelingshoofd PHEG

Lumc - Den Haag - 03-05-2024 Naar vacature  

Je hebt nog 14 dag(en) om te solliciteren
Ben jij een gepassioneerde huisarts met een scherp klinisch profiel, een visie voor de toekomst van de eerstelijns geneeskunde en academische ervaring? Ben je bedreven in het leiden van multidisciplinaire projecten en het bevorderen van interdisciplinaire samenwerking, ook in een academische context? Dan nodigen we je van harte uit om je interesse kenbaar te maken.

Wat ga je doen?

De Afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde van het LUMC, gevestigd in het LUMC in Leiden en in de Health Campus Den Haag, zoekt vanwege het naderende emeritaat van de huidige functionaris een opvolger m/v voor de functie van hoogleraar huisartsgeneeskunde / afdelingshoofd. We zoeken een gepromoveerde huisarts met een klinisch profiel, geruime tijd gevestigd als huisarts (bij voorkeur in de regio), die de wens - en de mogelijkheid heeft om deeltijds praktisch werkzaam te blijven, en die daarnaast een goede mix aan ervaring heeft in opleiden, onderzoek, onderwijs en management van (multidisciplinaire) eerstelijns geneeskunde in een brede academische context. We zoeken een huisarts met aantoonbare leiderschapskwaliteiten, een visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het vak en de maatschappij, en de ambitie en belofte om die visie om te zetten in aansprekende projecten met alle aanwezige expertise binnen de afdeling en bij samenwerkingspartners, in alle academische kerntaken, in de regio Leiden en Den Haag. Daarnaast verwachten we dat je goed op de hoogte bent van en een visie hebt op belangrijke academische ontwikkelingen zoals op het gebied van Open Science en Erkennen en Waarderen. Je hebt de capaciteit om mensen en ideeën te verbinden en interdisciplinaire samenwerking te bevorderen.

Wat neem je mee?

  • Volledig geregistreerd en ervaren huisarts, bij voorkeur praktiserend.
  • Gepromoveerd met een brede actuele visie en idealen in het vak.
  • Ervaring in opleidingspraktijk, hart voor onderwijs en aantoonbare ervaring in academisch en/of postacademisch onderwijs en/of vervolgopleiding Huisartsgeneeskunde.
  • Bezit van het certificaat "basiskwalificatie onderwijs" of bereid dit binnen twee jaar te behalen.
  • In staat de academische positie van de huisartsgeneeskunde te stimuleren en ervaring in het begeleiden van wetenschappers in promotietrajecten in je eigen vakgebied.
  • Managementkwaliteiten en -ervaring, waarbij je een toegankelijke en inclusieve bestuursstijl hanteert, een modern academisch leiderschap voorleeft en in staat bent organisatieverandering door te voeren, met aandacht voor een gezond en veilig werkklimaat.
  • Vermogen om je visie helder te vertalen naar een strategie, waarbij je de verbinding binnen een grote afdeling met een diverse medische en wetenschappelijke staf van voornamelijk professionals bevordert, en doelgericht de interprofessionele samenwerking stimuleert. Sleutelwoorden zijn teamscience en verbindend leiderschap.

Wat bieden we jou?

Door gezondheid gedreven; dat is onze missie. Dit geldt uiteraard niet alleen voor onze patiënten maar ook voor onze medewerkers. Met Future@Work garanderen wij een plezierige werkomgeving en bieden wij ruimte voor ontwikkeling. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt.

Waar ga je werken?

De werkomgeving bestaat uit de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde, waarvan naast Huisartsgeneeskunde ook de medische disciplines Ouderengeneeskunde en Sociale Geneeskunde deel uitmaken, alsmede het interdisciplinair “Population Health” samenwerkingsverband in Den Haag en het “Medical Delta” eHealth platform NeLL. Alle onderdelen van de afdeling hebben een sterk extramuraal en interdisciplinair karakter. De afdeling is gevestigd in het LUMC in Leiden en daarnaast in de Health Campus Den Haag. De afdeling heeft 330 medewerkers (165 fte), van wie 8 (deels bijzondere) hoogleraren met in totaal ruim 90 promovendi. De afdeling verzorgt de vervolgopleidingen Huisartsgeneeskunde en Specialisme Ouderengeneeskunde, heeft een groot aandeel in het basiscurriculum geneeskunde van het LUMC, verzorgt het masterprogramma “Population Health Management” op de Health Campus in Den Haag en de staf heeft ook een aandeel in de Masters “Health, Ageing and Society”, “Technical Medicine” en “Farmacie” die het LUMC organiseert, alsmede bachelor courses van het Global Public Health programma in het Leiden University College in Den Haag.

Het wetenschappelijk onderzoek is georganiseerd in twee interdisciplinaire lijnen, namelijk Preventie, Population Health – en Disease Management (PrePoD) en Geriatrics in Primary Care (GPC). Vanuit deze lijnen wordt er samengewerkt met de LUMC-brede onderzoeksthema’s Prevention & Lifestyle, LifeCourse, Cardiovascular, Neuroscience, Oncology en Infection. Met name op de Health Campus in Den Haag is er intensieve interdisciplinaire onderzoeks- en onderwijssamenwerking op het gebied van sociale- data- en bestuurswetenschappen. De afdeling heeft een prominente positie in vier regionale academische werkplaatsen: de huisartsgeneeskunde (ELAN), ouderengeneeskunde (UNCZH), publieke gezondheid Noordelijk Zuid Holland (AWPG Lumens) en zorg voor de jeugd (SAMEN). In de Health Campus Den Haag is in samenwerking met Universiteit Leiden het Population Health Living Lab (PHLL) opgericht. Ook het National eHealth Living Lab (NeLL) wordt door de afdeling PHEG geleid, in samenwerking met klinische afdelingen in het LUMC en de universiteiten van Rotterdam en Delft in het kader van het Medical Delta samenwerkingsverband.

Waar staan wij voor?

Onze gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg de hele diversiteit in de mensheid in de volle breedte waarderen. Het LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit volledig! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij willen een creatieve en inspirerende werkplek zijn. Het is van essentieel belang dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was het LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner werd bij Workplace Pride. Ons actieve netwerk, LUMC Pride, zet zich in voor optimale inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie. Ongeacht herkomst, geslacht, uiterlijk, leeftijd, identiteit, geaardheid (fysieke) beperking of geloof, ben je een waardevol onderdeel van onze organisatie. Samen zijn wij LUMC.

Meer informatie

  • Als hoogleraar/afdelingshoofd bedraagt je salaris minimaal €14.005,- en maximaal €17.348,- bruto per maand (schaal HHA, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
  • Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met de heer prof. dr. P.P.G. van Benthem, voorzitter divisie 3 van het LUMC en voorzitter van de benoemingsadviescommissie, of met mevrouw dr. A.A.A. Bak, manager bedrijfsvoering van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde.
meer...

Terug Naar vacature

Meer vacatures van Lumc
Meer Hoogleraar Afdelingshoofd PHEG vacatures